Posts by Mozilla Македонија

Промовиран првиот студентски клуб на Firefox на ФИНКИ

Mozilla Македонија

0

Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство – ФИНКИ, неодамна го доби првиот студентски клуб на Firefox. На промотивниот настан што се одржа на 30-ти април 2014 година, во предавалната бр. 117 на Технолошко-металуршкиот факултет (ТМФ) во Скопје, присуствуваа околу […]

Firefox 4 презентации и торта, среда, 13.04.2011 во Галерија 7 од 20.30 часот

Mozilla Македонија

0

По повод објавувањето на Firefox 4 прелистувачот, македонската Mozilla заедница и Слободен софтвер Македонија, со голема помош од ЗКТ Компресор, организираат мала Firefox 4 забава во старата скопска чаршија. На репертоар се планирани кратки презентации околу Firefox 4, дружење, забава […]

Firefox 4 достапен (и на македонски)

Mozilla Македонија

0

Како што веќе цел интернет извести, од денес е достапна конечната верзија на прелистувачот за интернет на Mozilla – Firefox 4. Изданието истовремено е достапно на македонски јазик, како и на албански, српски, грчки и бугарски јазик или вкупно на […]

Промовирање на мобилниот Firefox

Mozilla Македонија

0

Со цел промовирање на мобилните верзии на Firefox, Mozilla спроведува „наградна игра“. Секој ден испраќаат пакет со горнава маичка до среќниот испраќач на поштенска картичка (обична пошта). Со испраќање на разгледница по пошта добивате пакетче со лепанки, копчиња и слично. […]

Превод на 20-те најчитани документи на support.mozilla.com

Mozilla Македонија

0

Кадир Топал од тимот на Сумо (support.mozilla.com) ни покажа интересна статистика за посетеноста на ова мрежно место од Firefox локализиран на македонски. Неделно на страниците на Сумо доаѓаат 16.000 сурфери. Истовремено, речиси 80% од сите корисници – од сите јазици […]

Mozilla Balkans Љубљана

Mozilla Македонија

0

Настанот – средба на балканските заедници на Мозила – поточно на нивни претставници, се случува моментално во хаклабот Киберпипа во Љубљана – Словенија. Киберпипа е одлично место, со ресурси кои не верувам дека сме ги виделе некаде во јавно место […]

Mozilla Balkans – Љубљана 4-5.12.2010

Mozilla Македонија

0

Собирот на балканските заедници на Mozilla се случува по втор пат оваа година, овој пат во Љубљана – Словенија. Дводневниот настан што ќе се случува во Киберпипа, ќе ги обедини волонтерите од локалните заедници со претставниците на Мозила Европа. Работилниците […]

Firefox 4 beta на македонски

Mozilla Македонија

0

Вашите верни преведувачи известуваат дека Mozilla Firefox 4 beta 8 е достапен на македонски јазик. Може да го преземете од серверите на Mozilla. За оние кои се ентузијасти и се спремни да тестираат и експериментираат со бетата, молиме да ја […]