Firefox 4 достапен (и на македонски)

Mozilla Македонија

0

Како што веќе цел интернет извести, од денес е достапна конечната верзија на прелистувачот за интернет на Mozilla – Firefox 4.

Изданието истовремено е достапно на македонски јазик, како и на албански, српски, грчки и бугарски јазик или вкупно на преку 70 јазици.

fx4

Деновиве македонскиот тим за локализација ќе слави и 8 години успешно преведување на Firefox. Почнавме во веќе далечната 2003 година.

Голема благодарност до сите што помогнаа во преведувањето!

Оваа година имаме уште една дополнителна причина за фалење: Постерот на Гоце Митевски наиде на широко прифање и ќе биде користен во разните промотивни настани за Firefox 4 низ светот.

Објавувањето на новиот Firefox ќе го одбележиме со торта на 13 април за што повеќе информации ќе има (дополнително) на овој блог.

No responses yet

Comments are closed, but trackbacks are open.