Mozilla News

Mozilla 2017 Barcelona Workshop [#mozl10nBCN], 25-26 March 2017

We took part in the 2017 Barcelona Workshop [#mozl10nBCN] and spent a productive weekend in Spain, thanks to the Spanish Mozilla community. We worked on the localization of Firefox Aurora and the initial version of our Style Guide. Being together […]

Mozilla l10n Ljubljana [#mozl10nljubljana], 9-10 July, 2016

Three members of our community took part in the 2016 Ljubljana l10n hackathon — 9-10 July, 2016 — organized by the Slovenian Mozilla community. The event was dedicated to localization and hacking and it was held in Hostel Celica in […]

Втора SuMo средба за студентска пракса, 25.6.2015 во КИКА @ 18 ч.

По објавата за студентска пракса и Mozilla еве сме на втората средба со студентите кои искажаа желба да учествуваат. Состанокот, кој воедно ќе биде и кратка презентација – вовед во тоа како функционира системот за преведување, ќе се одржи во […]

Прва SuMo средба за студентска пракса, 22.6.2015 во КИКА @ 18 ч.

По објавата за студентска пракса и Mozilla еве сме на првата средба со студентите кои искажаа желба да учествуваат. Состанокот, кој воедно ќе биде и кратка презентација – вовед во тоа како функционира системот за преведување, ќе се одржи во […]

Можности за студенска пракса за студентите од Филолошки и Филозофски факултет на проектите на Mozilla

Откако изминатата седмица Слободен софтвер Македонија потпиша договори за соработка со Филолошки факултет и Филозофски факултет при УКИМ, студентите на овие два факултети кои мора да работат задолжителна пракса можат тоа да го направат во организацијата. За почеток планираме тоа […]

Mozilla Balkans 2015 – Букурешт, Романија #mozbalkans

Во моментов во Букурешт, Романија се одржува Mozilla Balkans 2015. Балканските заедници, поточно заедниците од Романија, Македонија, Србија, Хрватска, Словенија, Грција, Бугарија и Албанија се собрани во Букурешт за да се запознаат, да споделат искуства, да ги претстават проектите на […]

Да прославиме десет фантастични години со Firefox!

Веројатно веќе слушнавте дека Firefox наполни 10 години! На 10 ноември 2014 год., речиси сите светски и домашни медиуми го објавија тоа. В понеделник, на 17 ноември 2014 г. заедницата на Mozilla во Македонија организира настан на кој што ќе […]

10 години од Firefox 1.0

Firefox 1.0 беше објавен на 9 ноември 2004. Среќен 10 роденден Firefox и да живее web-от. Повеќе поздрави и честитки на Твитер: https://twitter.com/search?q=%23fx10