Mozilla News

Да прославиме десет фантастични години со Firefox!

Веројатно веќе слушнавте дека Firefox наполни 10 години! На 10 ноември 2014 год., речиси сите светски и домашни медиуми го објавија тоа. В понеделник, на 17 ноември 2014 г. заедницата на Mozilla во Македонија организира настан на кој што ќе […]

10 години од Firefox 1.0

Firefox 1.0 беше објавен на 9 ноември 2004. Среќен 10 роденден Firefox и да живее web-от. Повеќе поздрави и честитки на Твитер: https://twitter.com/search?q=%23fx10

Заживување на студентските активности со Мозила

Летото носи нов ентузијазам, па така и по овој состанок можеме да најавиме дека се радуваме на нови и зголемени активности во периодот што доаѓа. Ако сте на ФИНКИ побарајте го Firefox Club-от што на тој факултет постои од минатата […]

Средба на заедницата 7.10.2014 (вторник), 20 ч. КИКА

По долго и мрзливо лето се собираме прв пат во вторник (седми октомври) во 20 ч. во КИКА за да поправиме муабет на тема Мозила и заедниците и да споделиме мислења за идни активности. Ако сакате да се приклучите ова […]

Ема Вотсон: Родовата еднаквост е и твој проблем

Датум: 20 септември 2014 Говор на амбасадор на добра волја на Обединети Нации Ема Вотсон на специјалниот настан на HeForShe кампањата, седиште на Обединети Нации, Њујорк, 20 септември 2014. Денес ја стартуваме кампањата наречена HeForShe (ТојЗаТаа). Ви се обраќам Вам […]

Mozilla meet-up #4 петок 27.06.2014 // 20 часот КИКА

Прва средба на заедницата после Firefox OS Crash Course настанот, во план е дискусија за што понатаму со промовирање на Firefox OS во Македонија и неговото доаѓање на локалниот пазар. Ајде да се дружиме 🙂

First Firefox Club on FCSE Introduced in Skopje

The Faculty of Computer Science and Engineering – FCSE, in Skopje, Macedonia recently got its first Firefox Club. Around 40 students that attended the promotional event, held on 30 April 2014 in classroom No. 117 on the Faculty of Technology […]

Промовиран првиот студентски клуб на Firefox на ФИНКИ

Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство – ФИНКИ, неодамна го доби првиот студентски клуб на Firefox. На промотивниот настан што се одржа на 30-ти април 2014 година, во предавалната бр. 117 на Технолошко-металуршкиот факултет (ТМФ) во Скопје, присуствуваа околу […]

Firefox студентски клуб – инфо состанок

Се основаше првиот Firefox студентски клуб во Македонија. Како една од поголемите фондации и организзации во светот, Mozilla се формираше и до денес работи и функционира следејќи ја својата мисија. Мисијата на Mozilla е тесно поврзана со тоа, интернетот да […]