Mozilla Balkans – Љубљана 4-5.12.2010

Mozilla Македонија

0

Собирот на балканските заедници на Mozilla се случува по втор пат оваа година, овој пат во Љубљана – Словенија.

Дводневниот настан што ќе се случува во Киберпипа, ќе ги обедини волонтерите од локалните заедници со претставниците на Мозила Европа.

Работилниците што ќе се случуваат ќе покријат теми како локализација, поддршка на корисници и Drumbeat. За целиот распоред следете ја оваа врска.

Македонската заедница ќе ја претставуваат Горјан Јовановски и Новица Наков – и се надеваме дека ќе најдеме време да пишуваме повеќе од настанот.

No responses yet

Comments are closed, but trackbacks are open.