Posts from декември, 2010

Промовирање на мобилниот Firefox

Mozilla Македонија

0

Со цел промовирање на мобилните верзии на Firefox, Mozilla спроведува „наградна игра“. Секој ден испраќаат пакет со горнава маичка до среќниот испраќач на поштенска картичка (обична пошта). Со испраќање на разгледница по пошта добивате пакетче со лепанки, копчиња и слично. […]

Превод на 20-те најчитани документи на support.mozilla.com

Mozilla Македонија

0

Кадир Топал од тимот на Сумо (support.mozilla.com) ни покажа интересна статистика за посетеноста на ова мрежно место од Firefox локализиран на македонски. Неделно на страниците на Сумо доаѓаат 16.000 сурфери. Истовремено, речиси 80% од сите корисници – од сите јазици […]

Mozilla Balkans Љубљана

Mozilla Македонија

0

Настанот – средба на балканските заедници на Мозила – поточно на нивни претставници, се случува моментално во хаклабот Киберпипа во Љубљана – Словенија. Киберпипа е одлично место, со ресурси кои не верувам дека сме ги виделе некаде во јавно место […]

Mozilla Balkans – Љубљана 4-5.12.2010

Mozilla Македонија

0

Собирот на балканските заедници на Mozilla се случува по втор пат оваа година, овој пат во Љубљана – Словенија. Дводневниот настан што ќе се случува во Киберпипа, ќе ги обедини волонтерите од локалните заедници со претставниците на Мозила Европа. Работилниците […]