Posts from јуни, 2008

Видео упатства за Firefox 3

Mozilla Македонија

0

Некои луѓе од заедницата околу Firefox направиле интересни видео упатства за новите можности на Firefox 3.0. Еве ги првите пет видеа:

Кога ќе се снимат нови видеа може да се очекува да се појават на vimeo под категоријата firefox.

Журка по повод официјалното издавање на Firefox 3, 18.06.2008 во 20 ч. [Точка]

Mozilla Македонија

5

Па мораше и тоа да се случи. Еден ден по официјалното издавање на Firefox 3, во среда, во терминот кој обично е резервиран за СподелиКино, правиме журка по повод најновото издание на вашиот омилен прелистувач.

Ќе има торта. 🙂

Веста веќе ја има на неколку места: Linux.net.mk; Сподели знаење; Кајмакот.

Конечно, Firefox 3 најавен за 17 јуни

Mozilla Македонија

7

Конечно и официјално е објавен датумот кога излегува финалната верзија на Firefox 3. Тоа ќе биде на 17 јуни 2008 (вторник). По скоро 3 години развој Firefox 3 е подобрен во сите карактеристики.

Во меѓувреме е објавена и 3.0-rc3 верзијата која може да ја пробувате до вторник – иако конечната 3.0 и оваа 3.0-rc3 веројатно ќе бидат идентични.

ps. и не заборавајте, на 17 јуни Mozilla ќе го постави светскиот рекорд за најмногу преземан софтвер 🙂

pps.сите нови можности во Fx3 објаснети.