Конечно, Firefox 3 најавен за 17 јуни

Mozilla Македонија

7

Конечно и официјално е објавен датумот кога излегува финалната верзија на Firefox 3. Тоа ќе биде на 17 јуни 2008 (вторник). По скоро 3 години развој Firefox 3 е подобрен во сите карактеристики.

Во меѓувреме е објавена и 3.0-rc3 верзијата која може да ја пробувате до вторник – иако конечната 3.0 и оваа 3.0-rc3 веројатно ќе бидат идентични.

ps. и не заборавајте, на 17 јуни Mozilla ќе го постави светскиот рекорд за најмногу преземан софтвер 🙂

pps.
сите нови можности во Fx3 објаснети.

7 responses

Post a comment

 1. Mozilla wrote on :

  за сликата со роботот видете овде http://www.intothefuzz.com/2008/06/11/victory/

  Одговори

 2. Арангел wrote on :

  Некој го имаше сменето само за да не понижува, никаде не стои FYROM, ни во iso ни во ОН, али јеби га, грци молци сегде има. Среќа преовладува разумот во повеќето проекти што се слободен софтвер па не ни прават вакви проблеми повеќе.

  Одговори

 3. RIBARO wrote on :

  Пред неколку часа, на линкот каде што официјално се повикува да се постави светскиот рекорд, во избери регион стоеше FYROM, сега гледам стои Republic of Macedonia. Бев накурчен ептен, па дури и имам видео шотови со кои сакав јавно да протестирам до македонскиот тим за локализација.
  Сакам да ви честитам на реакцијата.
  Браво!

  Одговори

 4. Бунка wrote on :

  Ај да го видиме 17 јуни…
  🙂

  Одговори

 5. Arwena wrote on :

  екселент 🙂

  Археоблог

  Одговори

 6. RIBARO wrote on :

  Малку безвеза зашто уште не е достапно симнувањето, но, стрпете се уште некој час, велат дечките од форумот од официјалниот сајт. Кај нас ќе е достапно после 19.00. И друго што го забележав, а и други веќе реагирале на форумот, е тоа што на главната (официјалната) страна нема такво известување, туку во коментари на форумот. Лабаво ја затерале работава…

  Одговори

 7. Внукот wrote on :

  На листата стоиме под Р., веднаш по Република Конго. Утепав некоја минута барајќи си ја државата во листата. Ја немаше на М., ја немаше ни кај Ф. Зошто ја нема кај М.? Страшно!

  Одговори

Post Your Comment