Posts from мај, 2008

Се спрема Гинисов рекорд за преземање на Firefox 3 на назначениот ден за преземање

Mozilla Македонија

0

Загревање на Интернет пред Firefox 3:

 

Sounds like a good deal, right? All you have to do is get Firefox 3 during Download Day to help set the record for most software downloads in 24 hours – it’s that easy. We’re not asking you to swallow a sword or to balance 30 spoons on your face, although that would be kind of awesome.

 

Прочитајте повеќе на spreadfirefox

А можеби и ние тука во Македонија ќе подготвиме нешто. 🙂

Add-Art: Интересно проширување за Firefox

Mozilla Македонија

0

Според написот во MAKE некои момци развиваат проширување за Firefox кое овозможува огласите што ги гледате на страниците на Интернет да бидат заменети со современа уметност.Навистина не знам дали некому во Македонија може да му биде интерeсно ова, иако секако ми се чини корисно рекламите да се заменат со некакви не толку комерцијални сликички.Сепак, она што е поинтересно е дека овој концепт ги отвара вратите за други слични идеи, особено во контекстот на локалното промовирање. На пример, доколку постои соодветна галерија, рекламите можат да се заменат со слики од Фликр од Македонија… Ете, невообичаена употреба на Firefox и неговите додатоци. :)Благодарност до Котле што го сподели ова на GoogleReader.