Mozilla News

Балкански Мозила собир во Загреб 11-13 мај 2012

Годишниот собир на заедниците на Мозила на Балканот се случува додека го пишуваме ова. Настанот е организиран од екипата од Загреб. Агендата е тука (и понекогаш се менува во од).

Пристигнаа Firefox 12 и Thunderbird 12

По шест недели, еве нè повторно со, овој пат, кратко известување за уште две нови верзии од најпознатите апликации на Mozilla. Firefox 12 и Thunderbird 12, сега се достапни за преземање.

Десет огнени лисици и десет молскавични птици

Денес, на 31 јануари 2012 год. излегуваат уште две нови надградби од кујната на Mozilla. Очекувајте ги Firefox 10 и Thunderbird 10 попладне, кратко по 16 часот, по локално време. Што е ново во Firefox 10? Firefox 10 ќе биде […]

Добредојде за Firefox 8 и Thunderbird 8!

Денес излегуваат нови верзии од Firefox и Thunderbird! Осмите верзии на Firefox и Thunderbird носат интересни новини, што накратко ќе ги наведеме во оваа пригода. Вообичаено, повозбудлива е новата верзија на Firefox, отколку на Thunderbird. Firefox 8 доаѓа со интегриран […]

Објавени седмите верзии од Firefox и Thunderbird

Денес, на 27 септември 2011 година, нешто пред 18 часот, беше објавено долго-очекуваното седмо издание на Firefox. Неколку часа подоцна, достапна стана и седмата верзија од Thunderbird. Firefox 7 е специфично издание, затоа што решава неколку клучни проблеми поврзани со […]

Копчиња за Mozilla Firefox сега и на македонски

Како што твитна Гоце Митевски од денес достапни се копчињата / банерите за Firefox преведени на македонски. Земете ги тука: http://www.mozilla.org/contribute/buttons/index.mk.html за вашата веб страница.

Firefox 4 презентации и торта, среда, 13.04.2011 во Галерија 7 од 20.30 часот

По повод објавувањето на Firefox 4 прелистувачот, македонската Mozilla заедница и Слободен софтвер Македонија, со голема помош од ЗКТ Компресор, организираат мала Firefox 4 забава во старата скопска чаршија. На репертоар се планирани кратки презентации околу Firefox 4, дружење, забава […]

Firefox 4 достапен (и на македонски)

Како што веќе цел интернет извести, од денес е достапна конечната верзија на прелистувачот за интернет на Mozilla – Firefox 4. Изданието истовремено е достапно на македонски јазик, како и на албански, српски, грчки и бугарски јазик или вкупно на […]