Posts by Дамјан Георгиевски

До каде сме со Common Voice на македонски?

Дамјан Георгиевски

0

Првиот чекор е постигнат, собрани се околу 6.000 кандидат-реченици. Следно, речениците се ставени на рецензија на https://common-voice.github.io/sentence-collector/ (мора логирање) – кој сака може да учествува и да помогне во филтрирање на погрешните реченици. А од кога ќе ги имаме 5.000 […]

Достапен е Firefox 3.6rc1

Дамјан Георгиевски

0

За сите кои ќе сакаат да помогнат во тестирањето веќе е достапен Firefox 3.6 rc1 и на македонски. Доколку не се пронајдат некои поголеми проблеми ова всушност за неколку денови ќе биде и официјалната верзија.