Безбедносна надградба за Firefox

Mozilla Македонија

2

Од денес достапен е Firefox 3.0.2. За да надградите до оваа верзија, одете во менито „Помош“ во вашиошт Firefox и кликнете на „Најди надградби“.

Ако не користите Firefox, најновата верзија може да ја земете од http://getfirefox.com.

Патем, од вчера е достапна и новата 0.9 верзија на календарот што го произведува Мозила. Ако сакате проширување одете на https://addons.mozilla.org/en-US/thunderbird/addon/2313. Ако пак сакате самостојна апликација, кликнете на http://www.mozilla.org/projects/calendar.

2 responses

Post a comment

 1. шиткачи wrote on :

  Леле ФАЛА!!!! Вчера ми се десија такви збрки, и не можев никаде да си го најдам Фаерфоксот на Македонски, да го симнам нАли, пошто претходно го избришав по грешка….
  Иначе си ја сакам старата верзија 3.0.0 и таа ја нема никаде за симињање…има ли можност да ми дадете некој линк, од каде што може да ја симнам? Фала ви у напред и од сега ве читам редовно…ПОЗДРАВ ГОЛЕМ

  Одговори

 2. Mozilla wrote on :

  Нема никаква разлика помеѓу 3.0.0 и 3.0.2 во смисла на тоа како изгледа Firefox. Овие надградби се главно со безбедносни закрпи, така што можеш без гајле да си ја симнеш најновата…

  Ако сепак ја сакаш старата, ја има:
  http://releases.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/3.0/win32/mk/

  претпоставувам за windows ти треба.

  Одговори

Post Your Comment