Ден на слободен софтвер 2007 во Скопје, сабота 15.09.2007

Mozilla Македонија

1

Во сабота на 15 септември во Скопје ќе биде одбележан денот на слободниот софтвер.

Настанот започнува на две локации во центарот на градот: во Магор и Точка во 11 часот. Доколку дојдете таму ќе можете да си земете CD со слободен софтвер и да добиете некој совет или одговор на некое прашање за слободниот софтвер.

Во некој дел од денот можеби и ќе направиме прошетка низ скопските улици за да разделиме дискови, но главно некој ќе има цело време на овие две локации се до 18 часот. 

Вечерта е резервирана за проекција на филмот „Добра копија, лоша копија“ (документарен филм за авторските права и музиката). Проекцијата ќе започне во Мала станица (Медиум) во 20 часот. 

Направете обиколка низ овие места во Скопје на 15ти. Имаме многу дискови за делење, а на нив ги има најновите копии од Firefox и Thunderbird на македонски јазик. 🙂

Вест на Сподели знаење: врска.

1 response

Post a comment

  1. Spartak wrote on :

    Добро е да се знае.

    Одговори

Reply to Spartak

Cancel Reply