Posts from септември, 2007

Firefox 2.0.0.7

Mozilla Македонија

0

Излезе безбедносно подобрување на Firefox – 2.0.0.7.

Firefox можете да го преземете од http://getfirefox.com/. Ако сакате да го надградите вашиот Firefox од менито „Помош“ одберете „Провери за надградби“.

Доколку сакате можете да го нагодите Firefox сам да проверува дали има надградби и истите да ги инсталира. Од менито „Алатки“ одберете „Опции“ (на GNU/Linux „Уредување“ и „Преференции“) и потоа од делот „Напредно“ одберете те го јазичето „Надградби“ за да ги изберете саканите опции.

Ден на слободен софтвер 2007 во Скопје, сабота 15.09.2007

Mozilla Македонија

1

Во сабота на 15 септември во Скопје ќе биде одбележан денот на слободниот софтвер.

Настанот започнува на две локации во центарот на градот: во Магор и Точка во 11 часот. Доколку дојдете таму ќе можете да си земете CD со слободен софтвер и да добиете некој совет или одговор на некое прашање за слободниот софтвер.

Во некој дел од денот можеби и ќе направиме прошетка низ скопските улици за да разделиме дискови, но главно некој ќе има цело време на овие две локации се до 18 часот. 

Вечерта е резервирана за проекција на филмот „Добра копија, лоша копија“ (документарен филм за авторските права и музиката). Проекцијата ќе започне во Мала станица (Медиум) во 20 часот. 

Направете обиколка низ овие места во Скопје на 15ти. Имаме многу дискови за делење, а на нив ги има најновите копии од Firefox и Thunderbird на македонски јазик. 🙂

Вест на Сподели знаење: врска.