Posts by Новица Наков

Зошто управувањето на Интернет од страна на ИТУ е лоша идеја?

Новица Наков

Mozilla, заедно со повеќе други организации, вклучувајќи го и Google, апелира за внимание и повикува на акција во врска со состанокот на Меѓународната телекомуникациска унија, организација под чадорот на ООН, која заседава во моментов (3-14 декември 2012): “…ја доведуваме во […]

Мозила го објави новиот систем за идентитет на интернет

Новица Наков

По едногодишно развивање Persona е спремна за употреба за проверка на идентитетот на сите главни паметни телефони, таблети и десктоп прелистувачи Корисничкото искуство е прегледано и исполирано. API-то е стабилно и достапно на јавноста. Извор, детаљно објаснување и видеа:  http://identity.mozilla.com/post/32395255498/announcing-the-first-beta-release-of-persona