Мозила го објави новиот систем за идентитет на интернет

Новица Наков

По едногодишно развивање Persona е спремна за употреба за проверка на идентитетот на сите главни паметни телефони, таблети и десктоп прелистувачи

Корисничкото искуство е прегледано и исполирано.

API-то е стабилно и достапно на јавноста.

Извор, детаљно објаснување и видеа:  http://identity.mozilla.com/post/32395255498/announcing-the-first-beta-release-of-persona