Posts from декември, 2012

Зошто управувањето на Интернет од страна на ИТУ е лоша идеја?

Новица Наков

Mozilla, заедно со повеќе други организации, вклучувајќи го и Google, апелира за внимание и повикува на акција во врска со состанокот на Меѓународната телекомуникациска унија, организација под чадорот на ООН, која заседава во моментов (3-14 декември 2012): “…ја доведуваме во […]