Излезе Firefox 3.6.4

Mozilla Македонија

Вчера излезе најновата 3.6.4 верзија од прелистувачот Firefox. Ова е верзија која поправа грешки и затвора сигурносни дупки.

Најважно и најново Firefox носи можност за заштита од уривање (crash) на апликацијата кога тоа ќе то предизвика додаток од друг произведуват.

Од блогот на Мозила:

At this time Firefox offers crash protection for Adobe Flash, Apple Quicktime and Microsoft Silverlight on Windows and Linux computers. Support for other plugins and operating systems will become available in a future Firefox release.

firefox crash

Оваа нова можност значи дека кога додатокот ќе заглави или укочи поради некоја флеш игра или видео, нема да биде потребно да се гаси или рестартира целиот прелистувач.

Уживајте во новите можности.