Mozilla Балкан:2010 – Скопје

Гоце Митевски

Ова е првиот меѓу-балкански собир на Mozilla заедниците од балканските земји. Сите ние имаме една цел, а тоа е ширењето на слободниот софтвер и Mozilla Манифестото.
Придружете ни се за цел ден исполнет со предавања, говори и работилници на разни теми, од запознавање на локалните заедници и нашите цели, до алатки за локализирање на слободен софтвер и девелопмент на додатоци за Firefox.
За секој има по нешто 🙂

На самиот настан ќе присуствуваат преставници од Mozilla заедниците од Македонија, Србија, Бугарија, Босна, Косово, Грција, Романија, Словенија, Хрватска и секако претставници од Mozilla HQ.

  • Датум: 22 Мај 2010
  • Локација: ФЕИТ Амфитеатар – Скопје
  • Старт: 10:00
  • Крај: 18:00
  • Распоред: Тука

Доколку присуствувате, ве молиме да се регистирате на Facebook ивентот ако имате профил, или да ја пополните оваа форма ако немате, за да може да добиете бесплатен оброк и пиење за време на настанот.