Firefox 23 и Thunderbird 17.0.8 се достапни за преземање

Гоце Митевски

0

Вчера, на 6 август 2013 година, Mozilla објави уште две нови верзии на Firefox и Thunderbird. Еве, на кратко, кои се новитетите кај овие две надградби.

Firefox 23 доаѓа со:

  • видоизменето лого за Firefox;
  • дополнителен панел со опции за Firefox Developer Tools и нов модул Network;
  • можност за блокирање на небезбедните содржини за сајтови, до кои се пристапува преку протоколот HTTPS;
  • бројни сигурносни надградби
  • и друго.

И за верзијата за Android има што да се прочита.

Во Thunderbird 17.0.8 има само неколку сигурносни надградби.

Честитки до заедницата и за овие две изданија.

No responses yet

Post a comment

Post Your Comment