Пристигна Firefox 19!

Гоце Митевски

0

Mozilla штотуку ја објави деветнаесеттата верзија од Firefox!

Во периодот помеѓу Firefox 18 и Firefox 19 се затворени вкупно 2.751 баг, а еве некои од новитетите, за кои што најмногу ќе се пишува во текот на наредните денови:

  • нов читач за PDF
  • забрзано стартување на прелистувачот (во однос на претходните верзии)
  • надградби на Debugger
  • експериментален далечински терминал за поврзување со Firefox на Android и Firefox OS
  • подобрено поврзување на Web Console со Style Editor
  • поддршка на @page – правило за CSS
  • нова страница about:telemetry
  • подобрена поддршка за Canvas и др.

Firefox 19 сега е достапен за преземање и преку системот за автоматска надградба.

Честитки до заедницата за уште едно успешно издание!

No responses yet

Post a comment

Post Your Comment