Mozilla ги објави Firefox 17 и Thunderbird 17

Гоце Митевски

Добредојде за уште две нови изданија од Firefox и Thunderird. Има повеќе новитети, па да одиме по ред.

Facebook Messanger во Firefox 17

Facebook Messanger во Firefox 17

Што е ново кај Firefox 17?

  • прва имплементација на Social API, со поддршка за Facebook Messenger;
  • автоматско блокирање на застарените приклучоци (plugins);
  • бројни подобрувања на Web Console, Debugger и Developer Toolbar;
  • поддршка за две нови својства на SVG – FillPaint и StrokePaint;
  • подобрена безбедност благодарение на поддршката на атрибутот Sandbox за елементот iframe од HTML;
  • над дваесет подобрувања во перформансите на прелистувачот;
  • подобрува на страницата New Tab и друго.

Што е ново кај Thunderbird 17?

Честитки Mozilla! Со нетрпение ги чекаме Firefox 18 и Thunderbird 18.